Дитяча музична школа № 5 відсвяткувала свій 55-річний ювілей

01.09.2023 17:00

Зараз у музичній школі навчається трохи більше 500 дітей. Під час війни до творчої родини 5-ї музичної школи долучилося чимало дітей вимушених переселенців. Разом з тим цьогоріч заклад поповнився ще сотнею нових учнів, які навчатимуться за чотирма напрямками.

- Інструментальне мистецтво - це 17 музичних інструментів, з опанування яких буде складатись освітній процес. Це клас академічного сольного співу, де діти навчатимуться співати. Це клас хорового співу, відділення образотворчого мистецтва. І найменші – всього 41 учень - від 3 до 5 рочків, прийдуть навчатись до відділу, який забезпечить їм загальний мистецький розвиток, - розповіла директорка Запорізької дитячої музичної школи №5 Тетяна Степурко.

Викладачі школи діляться, що саме гітара та фортепіано залишаються найпопулярнішими серед дітей та молоді. Проте останніми роками вихованці все частіше прагнуть навчитись грати й на винятково українських музичних інструментах. Окрім того, юні митці постійно беруть участь у різноманітних конкурсах, фестивалях та концертах.

Школа завжди у пошуках юних талантів. Тож викладачі радо чекають дітей від 3-х років, які хочуть навчатися вокалу, малюванню та грі на музичних інструментах. Записатись до закладу можна за номерами телефонів: 0974498174, 0509651058.