Запоріжцям нагадали про небезпеку купання у міських водоймах

05.09.2023 09:40

Мешканцям та гостям Запоріжжя не рекомендують купатися на міських пляжах, а також інших водних об’єктах, зокрема у кар’єрах.

Нагадаємо, що у Запоріжжі цього літа міські пляжі офіційно не відкривали. На територіях Центрального та Правобережного пляжів розміщені таблички та інформаційні щити щодо заборони купання. Але містяни часто відпочивають на інших водних об'єктах, як кар'єри чи інші закриті водойми, де купатися взагалі заборонено.

Спеціалісти вкотре застерігають запоріжців, що купання у Дніпрі та інших водоймах може бути небезпечним для здоров'я. За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області, за результатами соціально-гігієнічного моніторингу, якість річкової води не відповідає нормам та небезпечна в епідемічному плані. Фахівці виявили відхилення у міських водоймах за хімічними та мікробіологічними показниками. На пляжах та інших місцях для купання індекс ЛКП (кишкової палички) перевищує нормативи в 1,8 – 10,6 разів. Крім того. В 6 досліджених пробах з популярних місць відпочинку було виявлено холерний вібріон. Таким чином, купаючись у міських водоймах, запоріжці можуть заразитися кишковими інфекціями, вірусним гепатитом «А», черевним тифом, лептоспірозом, не виключаючи й холеру.

Містян закликають прислухатися до рекомендацій фахівців та заради своєї безпеки утриматися від купання у Дніпрі та інших водоймах.