Запоріжжя отримає допомогу автівками від німецького міста-побратима

05.09.2023 12:05

Мова йде про легкові авто для потреб міста - передусім для соціальної сфери та комунальних служб. Спільна заявка Запоріжжя та Магдебурга була подана до Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ще в квітні поточного року. Наразі чекають на оголошення остаточних строків поставки. Є й інші результати співпраці Запоріжжя та міста-побратима Магдебурга. Про них сьогодні розповіли представники КП "Інститут розвитку міста".

Співпраця Запоріжжя і Магдебурга розпочалась у 2006 році на рівні торгово-промислових палат. Цей досвід співробітництва виявився настільки успішним, що вже за два роки мiста вирішили офiцiйно укласти угоду про споріднення.

В рамках цієї угоди протягом років реалізовано низку проєктів і заходів - це щорiчнi взаємні візити, спільна участь у міжнародних конференціях, обмін кращими практиками міського розвитку, енергоефективності, зеленої економіки.

Плідною є й співпраця міст у галузі культури. За підтримки Магдебурга проходили Дні німецької культури в Запоріжжі, було втілено ідею муралу в стилі Баухаус на фасаді Запорізької музичної школи №3. На цьому стінописі, автором якого є німецький художник Макс Грімм, можна побачити й елементи модерністської архітектури самого Магдебурга.

Також ще до початку повномасштабної російської-української війни місто-побратим регулярно передавало гуманітарну допомогу для соціально вразливих груп населення в Запоріжжі.

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну допомога міста-побратима тільки посилилась.

Так, Магдебург допоміг модернізувати ліфти в запорізькій міській клінічній лікарні, регулярно допомагає гуманітарними вантажами.

- Це і продукти харчування, і речі для ВПО, а також життєво важливе медичне обладнання. I сьогодні німецьке місто продовжує надавати прихисток сотням сімей з України, приймає наших запорізьких дітей на оздоровлення,  - розповіла заступниця директора КП "Інститут розвитку міста" Вікторія Одинока.