У Запоріжжі пройшов конкурс грантів за ініціативи благодійників

06.09.2023 08:30

Задля розвитку місцевих громад. В рамках проєкту “Підтримка захисту осіб з інвалідністю на деокупованих територіях” протягом серпня благодійний фонд “Карітас Запоріжжя” провів конкурс грантів. Це стало можливим за підтримки Українського гуманітарного фонду.

Загалом надійшло 28 заявок від благодійних фондів та громадських організацій. За результатами конкурсу п'ять проєктів будуть профінансовані на суму до 150 тисяч гривень кожен. Ініціативи різні. Зокрема, це створення простору первинної психологічної допомоги для людей з інвалідністю та ВПО, надання консультативних послуг батькам дітей з аутизмом, профорієнтація молоді з аутизмом, створення збірника казок з мінної безпеки для малечі.

В одній з громад на базі сільської бібліотеки облаштують безбар'єрний хаб. Навчатимуть тих, хто цього потребує, користуватися комп'ютером.

- Ми будемо підтримувати ці проєкти, будемо навідуватися до них, перевіряти на якому етапі зараз іде реалізація. Це можливість для громад підсилити свою спроможність і соціальну відповідальність, - розповіла представниця БФ “Карітас Запоріжжя” Ольга Кірєєва.