У Дніпрі обговорили питання допомоги вимушеним переселенцям

07.09.2023 09:00

У середу, 6 вересня, у місті Дніпро відбувся форум «ЗМІ(ц)НЮЄМО УКРАЇНУ!». Його організатором стала благодійна організація БФ «Стабілізейшен суппорт сервісез». У заході взяв участь заступник міського голови Анатолій Васюк.

На форумі піднімалися питання підтримки вимушених переселенців. Зокрема актуальні та важливі для них питання, розгляд яких ініціювали Ради ВПО, створені у різних містах України.

На заході обговорили досвід розміщення внутрішньо переміщених осіб, їх інтеграцію в приймаючі громади, гуманітарне реагування міст на збільшення кількості мешканців, їх соціальний захист, підтримку, зайнятість та адаптацію.

Заступник міського голови Анатолій Васюк озвучив низку питань, які необхідно вирішувати на загальнодержавному рівні. Їх вирішення має сприяти забезпеченню більш комфортних умов проживання вимушених переселенців у громадах.

Учасники форуму висловили сподівання, що спільними зусиллями влади, громадських організацій, вимушених переселенців всі важливі для ВПО питання будуть вирішені.