У дворі запорізької багатоповерхівки з'явився новий контейнерний майданчик

07.09.2023 09:35

З місцем розташування нового майданчика визначилися не відразу, складності виникли через щільну забудову та розташування комунікацій. Але зараз контейнерний майданчик вже побудовано, а його територія огороджена, там встановлено три сміттєві баки.

У дворі будинків по бульвару Центральному довелося перенести контейнерний майданчик через будівельні роботи, які проводяться поруч. Для виділення місця для нового майданчика голови ОСББ вирішили змінити планування на прибудинковій території.

При визначенні місця для розташування майданчика для сміття керуються правилами благоустрою міста, а також особливостями території та наявністю проїзду для сміттєвозів.

- У зв'язку з тим, що тут щільна забудова, у цьому дворі немає відповідного місця для розташування контейнерного майданчика. Я вважаю, що місце, де його встановлено, добре підходить для цього. Хоч і контейнерний майданчик знаходиться ближче 20 м від житлової забудови, це не порушує норми закону. Крім того, він облаштований огородженням, яке не дає змогу розносити сміття, - зазначив директор КП «Комунсантрансекологія» Юрій Дорошенко.