У Запоріжжі триває реформа медичної галузі

07.09.2023 14:00

В Україні продовжується черговий етап медичної реформи — інфраструктурний, який зокрема передбачає поділ медзакладів на три типи: загальний, кластерний і надкластерний.

Нагадаємо, реформа в галузі охорони здоров’я в Україні стартувала ще 2018-го року. ЇЇ суть полягає у переході від системи бюджетного фінансування до персоніфікованої оплати «за пацієнта» Національною службою здоров’я України. Цьогоріч у лютому була оприлюднена нова Постанова Кабміну щодо формування в Україні спроможної мережі закладів охорони здоров’я, а саме поділ їх на загальні, кластерні і надкластерні. Кожна лікувальна установа має чітко відповідати певним вимогам, зокрема мати кадровий потенціал та матеріально-технічне оснащення.

- Реформування галузі охорони здоров’я міста Запоріжжя триває, тому що необхідно робити все для вдосконалення надання спеціалізованої медичної допомоги. Кожен пацієнт матиме можливість на базі однієї лікарні отримати весь спектр медичних послуг як хірургічного напрямку – травматологія, нейрохірургія - так і терапевтичного, які потребують різноманітних втручань, інвазивних та неінвазивних обстежень. Тому необхідно і далі готуватися, розглядати питання для реформування комунальних закладів охорони здоров’я міста Запоріжжя, - зазначила начальниця КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я» міськради Олена Литвиненко.

Так, КНП «Міська лікарня № 4» в рамках реформи скоріш за все об’єднається з іншим медзакладом. На медперсоналі це жодним чином не позначиться, за ними збережеться робоче місце. Так само нічого не втратять і самі пацієнти, навпаки - це дасть поштовх для подальшого розвитку лікарні й залучення додаткового фінансування. Лікарня, зокрема, має амбулаторно-поліклінічний підрозділ з жіночою консультацією, відділенням фізичної та реабілітаційної медицини, а також в закладі надається стаціонарна та мобільна паліативна допомога.

- Медична допомога має реформуватися для того, щоб пацієнту було краще. Сьогодні те, що має лікарня - це досягнення в реабілітації, паліативній допомозі. Дуже добре в нас працює моторно-поліклінічний підрозділ, до складу якого входить і жіноча консультація. Паліативна допомога – це мобільна допомога, допомога стаціонарна. Реабілітація в нас мобільна і реабілітація стаціонарна також «на висоті», скажімо, - розповіла директорка КНП «Міська лікарня №4» Інна Бочарникова.

Відділення фізичної та реабілітаційної медицини розраховане на 30 ліжко-місць й засноване на базі неврологічного відділення, яке тут функціонувало багато років. В ньому приймають хворих, які потребують реабілітаційної допомоги. Їх у буквальному сенсі «ставлять на ноги». Зокрема, відновлюють після перенесених інсультів - наново вчать базовим навичкам виживання у соціумі: самоодягання, приготування чи розігріву їжі та іншим.

- Ми беремо хворих після перенесеного інсульту, після травм головного та спинного мозку, після уражень опорно-рухового апарату – як дітей, так і дорослих. Після переламів нижніх кінцівок, а також дітей від 3-х років. У нас мультидисциплінарна команда, відділення добре оснащене. В цьому залі - реабілітаційному – працюють фізичні терапевти, ерготерапевти, в нас є психолог, лікарі-масажисти та інші. Активна реабілітація триває 14 днів. Щодень їм надаються до 3-х годин активної реабілітації, - розповіла завідувачка відділення фізичної та реабілітаційної медицини КНП «Міська лікарня № 4» Ірина Корендович.

У медзакладі також додають, що завдяки реформуванню мають змогу покращувати умови праці, а співробітники відділень отримують гідну заробітну плату на премії за кваліфіковану працю.

- Від початку реформи, як ми запрацювали по контракту з Національною службою здоров’я України, лікарня наша стала отримувати набагато більше грошей. Взагалі в нас немає проблем ні з заробітною платнею, ні з медикаментами. На існування навіть трохи навідкладали за 3 роки і вже зробили ремонт першого поверху. Плануємо ремонт другого поверху, щоб переселити в добрі умови поліклініку і вузьких фахівців. Взагалі нам вистачає на все. Ми ремонтуємо кабінети. Також маємо можливість кожного, хто працює добре, навіть преміювати, - додала Інна Бочарникова.