У Запоріжжі вживаються заходи щодо запобігання розповсюдження африканської чуми свиней

01.02.2018 17:47

Інспекція з благоустрою міської ради посилила заходи щодо виявлення місць стихійної торгівлі. У Запоріжжі виявлено епізоотичний осередок африканської чуми свиней, тому особливу увагу інспектори звертають на м'ясну продукцію.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Головне управління Держспоживслужби в Запорізькій області попереджають, що у зв'язку з виявленням епізоотичного вогнища африканської чуми свиней на території військової частини №3033 Нацгвардії України, у Запоріжжі оголошено карантин. Вживаються необхідні заходи щодо недопущення поширення даного захворювання.

Фахівці інспекції з благоустрою міської ради посилили роботу з виявлення місць стихійної торгівлі, акцентуючи увагу на реалізації м'ясної продукції.

Сьогодні були проведені відповідні рейди у Дніпровському, Хортицькому, Вознесенівському, Шевченківському, Олександрівському районах. У трьох районах виявлено незаконну торгівлю м'ясною продукцією, яка велася у невстановлених місцях і без відповідної документації на товар.

Інспектори склали чотири протоколи. За дані правопорушення передбачений штраф в розмірі від 340 до 1360 гривень. Рейди тривають.