У Запоріжжі стартував традиційний міський конкурс «Кращий опікун року»

07.09.2023 17:40

Цей міський конкурс проводиться в Запоріжжі сьомий рік поспіль. Цього разу його учасниками стали опікунські, прийомні родини, які взяли на виховання дітей після 24 лютого 2022 року. Саме сьогодні відбувся перший етап відбору переможців, в рамках якого члени журі переглядали малюнки від родин-учасників. Попереду – ще два етапи.

Цього року завданням опікунів і дітей став сумісний малюнок на тему «Дитинство без війни». Роботи сімей представили у стінах міського Туристичного інформаційного центру. Роздивитись їх та дізнатися історії сімей зібралися члени журі – це представники міської влади та благодійники.

Для участі у конкурсі цього року було подано 12 заявок від опікунів.

- Це 35 дітей-учасників в загальній кількості. У кожного з них своя трагічна історія, свій тяжкий досвід. Втім знайшлися небайдужі люди, які прихистили їх у себе та подарували сімейний затишок. Так, наприклад, серед учасників є молодий хлопець, який став опікуном для своїх п’яти братів та сестер. Є жінка, яка була другом сім’ї та допомогла виїхати з окупації, а коли мама цих дітей померла від хвороби, взяла їх до себе. Є також бабуся та прабабуся, які взялися за виховання своїх внуків та правнуків. Ще є один будинок сімейного типу. Тобто, історій дуже багато, і тому, звичайно, не так вже й просто для журі буде обрати переможців, - розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша.

Як зазначають самі організатори конкурсу, служба (управління) у справах дітей, головна ідея заходу - підтримка опікунських, прийомних родин, які взяли до себе дітей після повномасштабного вторгнення рф, розкриття батьківського потенціалу, талантів, спільне дозвілля та налагодження емоційного зв’язку між батьками та дітьми, популяризація сімейних форм виховання.

Надалі учасників конкурсу очікує другий етап – спортивна естафета, а потім – нагородження.

За традицією, переможці та лауреати конкурсу отримують цінні призи – побутову техніку, домашній текстиль. Також цього року діти-учасники отримають цінні подарунки, які допомагатимуть в онлайн-навчанні – це планшети, навушники, портативні колонки.

Нагородження переможців конкурсу відбудеться 15 вересня.