Запоріжці, які опинилися у складних життєвих обставинах, отримують допомогу

08.09.2023 17:10

Гуманітарну допомогу людям видають Запорізький міський територіальний центр соціального обслуговування та Запорізький міський центр соціальних служб.

Як повідомляє департамент соціального захисту населення міськради, на обліку Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування перебуває 3 тис. осіб похилого віку. 800 з них отримують послугу догляд вдома та натуральну допомогу, яка передбачає надання продуктових наборів та засобів гігієни у разі потреби людини.

За час повномасштабної війни, у 2022 – 2023 рр., для задоволення потреб отримувачів соціальних послуг, які знаходяться на обслуговуванні у територіальному центрі, було видано благодійну допомогу: 8 768 гігієнічних наборів, 427 підгузків (320 – для дорослих, 107 - для дітей) та 5 упаковок пелюшок.

Крім того, Запорізький міський центр соціальних служб, завдяки активній співпраці з міжнародними партнерами, також надає за зверненням мешканцям міста засоби гігієни, зокрема, дорослі та дитячі підгузки.

За 2022 – 2023 рр. центр соціальних служб видав благодійну допомогу: 14 750 гігієнічних наборів, з яких 11 828 – дитячі засоби гігієни, 1 884 упаковки дитячих підгузків, 138 упаковок дорослих підгузків, 204 упаковки пелюшок.

Допомога надавалась сім'ям чи особам, якi перебували у складних життєвих обставинах: людям з інвалідністю, малозабезпеченим сім'ям та родинам, в яких є проблема безробіття, людям старше 65 років, постраждалим вiд жорстокого поводження та насильства, одиноким матерям чи батькам, сім'ям опікунів чи піклувальників, багатодітним сім'ям, особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, внутрішньо переміщеним особам.