У Запоріжжі продовжують встановлювати світильники у дворах, які раніше не освітлювалися

02.02.2018 13:35

В обласному центрі тривають роботи по освітленню вулиць, внутрішньодворових територій і приватного сектору. Виконано будівництво мереж зовнішнього освітлення одразу у декількох дворах по вулиці Космічній.

З 2016 року у Запоріжжі реалізується масштабна програма з освітлення вулиць. Міська влада приділила даному питанню окрему увагу, так як багато об'єктів в силу тривалого терміну експлуатації і зношеності вимагали реконструкції. Світильники виходили з ладу і давали слабку освітленість міських вулиць у темну добу. У деяких дворах міста, на вулицях приватного сектору системи зовнішнього освітлення ніколи і не було.

За два роки ситуація значно змінилася – сотні об'єктів тепер освітлюються у темну добу.

Обладнані сучасною системою зовнішнього освітлення одразу декілька дворів у Комунарському районі. Це будинки №№ 100, 100а, 100б, 102 на вулиці Космічній. Тут були встановлені 10 електроопор, 15 сучасних світлодіодних світильників, прокладено близько 500 м проводу СІП. Місцеві жителі відзначають, що освітлення у їх дворах не було з моменту забудови будинків. Тепер стало світліше та безпечніше ходити, дорослі менше хвилюються за своїх дітей, які повертаються ввечері з занять.

- У 2017 році у двох районах Комунарському та Олександрівському будівництво мереж зовнішнього освітлення виконано по 24 об'єктам. Це території внутрішньоквартальні та приватного сектору, які раніше не освітлювалися. Встановлюються сучасні енергозберігаючі світильники. У порівнянні зі старими лампами споживання електроенергії скоротилося у два рази. При цьому світлодіодні світильники дають більшу освітленість. За гарантією близько 30 тисяч годин роботи, - розповів виконуючий обов'язки начальника ЕТР по Олександрівському та Комунарському районах Максим Белай.

В цілому по Запоріжжю за 2017 рік виконано будівництво мереж зовнішнього освітлення по 143 об'єктам, реконструкція – 34. Роботи тривають і у новому році.