Діти-переселенці отримали канцтовари від чеських волонтерів

12.09.2023 09:35

У Запоріжжі дітей вимушених переселенців, які проживають в одному із запорізьких шелтерів, відвідали волонтери з Чехії. Приїхали, аби підтримати малечу, поспілкуватися і, звісно ж — не з порожніми руками.

У Центрі допомоги «Інвестохіллс» проживає 80 вимушених переселенців. З них 25 дітей, більшість яких шкільного віку. Допомогли зібрати школярів на навчання чеські волонтери, котрі днями подарували шкільне приладдя. Окрім канцелярії та рюкзаків, діти також мали змогу обрати собі м'яку іграшку та будь-який смаколик.

- Ми разом з чеськими друзями з Яном та Войтою за підтримки громадської організації «Світанок-2022» вирішили влаштувати свято для дітей. Ми постійно дбаємо про дітей і вирішили, що краще буде підтримати наших дітей саме в цей важкий час, тому що більшість з них залишилися без домівок. І такі банальні речі, як лінієчка, олівець чи зошит, вони дуже цінні для наших діток. Тому я безмежно вдячний нашим чеським друзям, - зазначив керівник Центру допомоги «Інвестохіллс» Микола Городенський.

Це вже втретє чеські волонтери приїжджають до прифронтового Запоріжжя. Цього разу перебуватимуть в місті кілька тижнів, аби допомогти вимушеним переселенцям, які потребують підтримки найбільше. Волонтер з Чехії Войта розповідає: активно допомагає українцям з лютого минулого року.

- З початку війни я почав допомагати на вокзалах переселенцям. Там я працював два місяці і коли вокзал зачинився, я сказав собі – просто варто більше допомагати, адже цим людям потрібно більше уваги і я шукав якусь команду, - розповів волонтер чеської благодійної організації CESTA nadeje zivota z.s Войта Помікалек.

Зокрема в Запоріжжі чеські волонтери допомагають вимушеним переселенцям, евакуйованим з деокупованих територій, засобами гігієни, одягом, побутовою технікою. Окрім цього, передають ліки та медичне приладдя для шпиталів. Допомагати українцям, і зокрема жителям Запоріжжя та області, планують до нашої Перемоги.