Запоріжжя продовжує співпрацю з містами-побратимами

12.09.2023 11:45

У Запоріжжя 7 європейських міст-побратимів, більшість з яких продовжують підтримувати місто в умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну. Одне з них - австрійське індустріальне місто Лінц. Про результати співпраці розповіли представники КП "Інститут розвитку міста Запоріжжя ".

Дипломатичні відносини Запоріжжя та Лінца тривають близько 50 років. За цей час сторонам вдалось створити багато спільних проєктів стосовно реновацій, переробки відходів та благоустрою міського простору.

З початком повномасштабного вторгнення рф Лінц долучився до допомоги Запоріжжю гуманітарними вантажами та технікою.

- Дуже відчутна допомога наших австрійських побратимів у медичній галузі - це і специфічні медикаменти, і медичне обладнання, навіть карети швидкої допомоги, які вже працюють на Запорізькому напрямку. Окрім того, Лінц став одним з міст, яке прихистило у себе українців, у тому числі й запоріжців. Дуже вдячні нашому місту-побратиму за таку всебічну допомогу, - розповів заступник директора КП "Інститут розвитку міста Запоріжжя" Костянтин Юхименко.

Наразі співпраця між Запоріжжям та Лінцом продовжується. Окрім нагальних питань, обговорюють з австрійською стороною плани та проєкти на майбутнє - після перемоги України.