Запорізьким дітям влаштували свято для психологічного розвантаження

14.09.2023 10:00

Майстер-класи, купання в басейні та активності з аніматорами. Таке свято днями влаштували для підопічних служби у справах дітей. Організувала захід міська рада спільно з центром психологічної підтримки та громадською організацією «BELUGA UA». На розважальний івент запросили понад 200 дітей Запоріжжя.

Під веселу музику та разом з казковими героями – так розпочалося свято для дітей. Доки одні розважались запальними танцями, інші взялися за творчість. Під супроводом майстрині діти створили різнокольорові іграшки.

На локації також є контактний зоопарк, де живуть альпаки, вівці та барани. Тут дітлахи мали змогу погратися з тваринками та погодувати їх. А от для любителів активного відпочинку організували спортивну локацію у басейні, де з малечею займались тренери.

- Я сьогодні плавав спочатку у теплому басейні, в потім зайшов до холодного, але мені там не сподобалось. Тому в основному я стрибав на батутах – ця розвага мені була до снаги, - розповів учасник заходу Юра.

Локацію для проведення заходу надали центр психологічної підтримки та громадська організація «BELUGA UA». Також під час свята малечу пригощали різноманітними ласощами.

- Ми представляємо цю локацію, також у нас будуть подарунки для кожної дитини. Ми харчуємо сьогодні дітей: водичка, смачний чайок, буде персональна їжа для кожної дитини. Наша велика команда тут дуже рада всіх бачити, - розповіла волонтерка ГО «BELUGA UA» Анна.

Загалом на святі забралися понад 200 дітлахів різного віку. Такий захід організували спільними зусиллями департаментів і управлінь міськради, поліції, а також громадської організації «BELUGA UA».

- За ініціативи в. о. міського голови, секретаря міської ради Анатолія Куртєва, за підтримки Центра психологічної підтримки та волонтерів ми зараз у такому чудовому місці. Тут є різні локації, підключилися наші структурні підрозділи департаментів міської ради, частина аніматорів, служба у справах дітей, департамент охорони здоров’я, управління транспорту. Все для того, аби хоч трохи психологічно розвантажити дітей, - зазначив заступник міського голови Анатолій Васюк.

Як повідомляють представники міської влади, такі заходи для дітлахів планують проводити регулярно, аби хоч трохи відволікти їх від реалій сьогодення.

- Запросили дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться під опікою. У нас тут два будинки сімейного типу, які повернулися з-за кордону, і сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах, - повідомила начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша.