У Комунарському районі комунальники працюють задля благоустрою

15.09.2023 08:50

Запорізькі комунальники продовжують працювати в усіх районах міста. Зокрема, про свою роботу за тиждень відзвітували представники Комунарської райадміністрації.

Згідно з наказом  управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення від 06.09.2023 № 114р проведено комісійний огляд 91 об’єкту (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення як найпростішого укриття та 8 сховищ цивільного захисту населення. Складені акти, які оформлено за результатами проведення перевірок, відповідно до вимог, затверджених наказом МВС від 09.07.2018 №579.

Проведено перевірку території Комунарського району щодо покосу карантинних рослин та приведення  території району до належного санітарного стану. 

Представники районної адміністрації взяли участь у комісійному обстеженні залізничних переїздів Запоріжжя, через які здійснюється автобусний рух, що перебувають на балансі Запорізької дистанції колії.

Виконуються роботи з видалення аварійних дерев на прибудинкових територіях комунальної власності.

Фахівцями районної дільниці ШЕД № 6 КП «ЕЛУАШ», згідно з графіком утримання зупинок міського транспорту, щоденно велась робота з утримання зазначених  об’єктів (57 зупинок).

Також виконувалися роботи з ручного очищення тротуару по пр. Соборному, вул. Космічній, вул. М. Ласточкіна.

Виконано поточний ремонт тротуару по вул. Космічній та вул. Європейській.

У звітному періоді працівники районної дільниці КРБП «Зеленбуд» щоденно виконували   роботи з очищення газонів від сміття по району на площі понад  225226 кв. м, в парках та скверах від сміття - 250 урн, а також підмітали доріжки на площі близько 8100 кв. м.

Виконано роботи з покосу трави по вул. Олімпійській, вул. Нагнибіди (12400 кв. м), вул. Новокузнецькій (12 000 кв. м), вул. Європейській (12100 кв. м), пр. Соборному, вул. С. Серікова (7100 кв. м). Всього виконано робіт з покосу на площі 43 600 кв. м. 

Навантажено та вивезено 4.2 тонн сміття. Використано для поливу дерев та квітників  114 куб. м води. 

Продовжуються роботи з прополювання троянд  на площі 702 кв. м та квітників по району на площі 455 кв. м.

Підрядною організацією у звітному періоді виконано роботи з підбору випадкового сміття по вул. Новокузнецькій, де знаходиться пустир, на дитячих майданчиках по вул. Північнокільцевій, вул. Складській,  вул. Космічній, 91, а також по лісосмузі Дубки.

Виконано роботи з вивезення гілля з внутрішньоквартальних територій по  вул. О. Говорухи, буд. 59, а, б, в.

Фахівцями КП «Запоріжміськсвітло» виконано роботи з огляду та наладки мереж зовнішнього освітлення за заявками 15-80 за наступними адресами: пр. 40-річчя Перемоги, вул. Космічна, вул. Ракетна, вул. Чумаченка.