Запорізькі озеленювачі готують дерева до весни

05.02.2018 13:00

Роботи з догляду та утримання зелених насаджень у місті тривають цілий рік. Зараз фахівці КРБП «Зеленбуд» масово обрізають дерева, готуючи їх до весни.

За тиждень силами КРБП «Зеленбуд» кроновано більше 5700 дерев. Фахівці працюють у всіх районах Запоріжжя на закріплених за комунальним підприємством територіях вулиць, парків, скверів. Залежно від виду зеленого насадження та його віку «зеленбудівці» обрізають сухі гілки, омолоджують, формують крони, також виконують формувальну обрізку крон дерев плакучих форм.

Всі ці роботи необхідні для того, щоб уже з весни дерева продовжили активне зростання, дали листя.

На Набережній магістралі (Олександрівський район) комунальники виконали обрізку 697 дерев, у сквері по вул. Автозаводскій – 114, по вул. Водограйній – 123, бул. Вінтера – 165, вул. Ак. Весніна – 116, пр. Маяковського – 167, вул. Патріотичній – 109, Василя Сергієнко – 301, парку Климова – 200 та по ряду інших об'єктів.

У Хортицькому районі по вулицях Новобуд, Світлій, Козака Бабури, Василя Стуса, Героїв дев'яносто третьої бригади, по вулиці і в парку Запорізького козацтва, пр. Інж. Преображенського було видалено 31 старе аварійне дерево.

Всього прибрано і вивезено 41,5 т гілок.

Деревину після обрізання надають запоріжцям, які використовують їх для опалення. Забезпечені дровами (3,5 т) громадяни пільгових категорій, які звернулися за допомогою до міської влади у вирішенні даного питання.