Комунальники продовжують наводити лад у місті

18.09.2023 10:00

З метою підтримання охайного вигляду міста та забезпечення комфорту запоріжців під час пересування вулицями протягом минулого тижня комунальники ремонтували дороги та тротуари, наносили дорожню розмітку, прибирали сміття тощо.

Протягом минулого тижня спеціалісти КП «ЕЛУAШ» виконали механічне та ручне прибирання доріг – зі 176 вулиць вивезли 790,2 т наносного ґрунту та залишків технологічного матеріалу. На 12 вулицях провели поточний середній та дрібний ремонти доріг. Уклали 2 995,62 м кв. асфальтового покриття. Оновили 4200 погонних метрів дорожньої розмітки. Відремонтували 7 оглядових та зливостічних колодязів.

Фахівці інспекції з благоустрою міста Запоріжжя минулого тижня склали 54 протоколи щодо адміністративних правопорушень та надали 26 вимог щодо порушення норм законодавства в сфері благоустрою.

А у департаменті муніципального управління Запорізької міської ради проведено засідання робочої групи щодо визначення зон та відведення місць для здійснення підприємницької діяльності, на якому було розглянуто 24 питання. Крім того, спеціалісти департаменту опрацювали 10 заяв щодо видачі ордерів на проведення планового або аварійного розриття, 7 заяв щодо видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою та видали 6 відповідних дозволів, надали відповіді на 9 звернень з питань розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі. А також уклали 31 договір та додаткові угоди на право користування місцем для ведення підприємницької діяльності.

Також протягом звітного періоду фахівці департаменту забезпечили виконання рішення Виконавчого комітету щодо демонтажу одного незаконно розташованого об’єкта. Згідно з договорами департаменту та підрядними організаціями були виконані роботи з нанесення повздовжньої дорожньої розмітки обсягом 8 400 погонних метрів, з ремонту 1640 кв. м тротуарів та з очищення 520 м систем зливових каналізацій.