Володимир Буряк доручив скласти план аварійних ремонтів доріг

05.02.2018 14:20

Комунальне підприємство «ЕЛУАШ», департамент інфраструктури та благоустрою, районні адміністрації міської ради проведуть інвентаризацію аварійних ділянок міських доріг. При сприятливих погодних умовах на них буде виконаний аварійний ямковий ремонт. Це необхідно, щоб не допустити подальшого руйнування дорожнього покриття, підвищити безпеку дорожнього руху. Таке завдання сьогодні під час апаратної наради поставив міський голова Володимир Буряк.

Відзначимо, в 2017 році в Запоріжжі було відремонтовано понад 745 тисяч квадратних метрів міських доріг. Це не тільки основні магістралі, а й внутрішньоквартальні дороги, приватний сектор. Одначе ремонтом були охоплені далеко не всі міські дороги. Для цього є об'єктивні причини. Адже у міського бюджету недостатньо ресурсів, щоб привести в порядок всі міські магістралі за два-три роки.

Багато з не відремонтованих за останні два роки ділянок доріг будуть включені в план робіт на 2018 рік. Однак на них вже зараз з'явилися ями, які можуть привести до аварійних ситуацій.

- В умовах зими на таких дорогах утворилися справжні ями, які створюють незручності для руху транспорту. Необхідно визначити найбільш аварійні ділянки, виконати на них ямковий ремонт, поки дозволяють погодні умови. Це дасть можливість зупинити руйнування дорожнього покриття. Дороги зможуть простояти до початку поточних, середніх та капітальних ремонтів, - сказав Володимир Буряк.