У Запоріжжі триває боротьба з карантинними рослинами

19.09.2023 13:40

Комунальні служби продовжують виконувати покіс трави у межах міста. Це один із заходів ліквідації алергенних бур’янів. Так, у Хортицькому районі відзвітували про боротьбу з карантинними рослинами.

Фахівці райадміністрації зазначають: всі роботи в районі щодо покосу трави виконуються за графіком та у повному обсязі. Попри це, саме Хортицький район отримує найбільше скарг на зарості карантинних рослин. В інспекції з благоустрою наголосили: повноваження інспекторів обмежуються лише територією безпосередньо міста Запоріжжя. Тож частину скарг слід адресувати сусідам – в Долинську сільську раду.

- Лише з початку року інспекторами було складено 46 протоколів. Більше 50-ти вимог щодо усунення порушень правил благоустрою було направлено різним суб'єктам та проконтрольовано їх виконання. Однак дуже часто скаржники, коли залишають заяву та вказують територію для перевірки, виявляється, що ця територія - прилегла до Хортицького району і відноситься до Запорізького району. Тобто виходить за межі міста Запоріжжя, розповів начальник інспекції з благоустрою Вадим Хижняк. 

Тож, аби ліквідація алергенних рослин була максимально ефективною, прилеглі до міста громади теж мають приділяти цьому питанню значну увагу.

Нагадаємо, у Запоріжжі амброзії позбуваються трьома способами – механічним, хімічним та фітоценотичним (гідросівба). Перший передбачає скошування алергену, другий – обприскування сходів засобами, що пригнічують їх ріст та розвиток, третій – переорювання грунту з подальшим висівом багаторічних злаково-бобових травосумішей, або розстилання газонних рулонів.