Запорізькі педагоги розповіли, як організоване онлайн-навчання школярів

19.09.2023 16:20

Другий навчальний рік поспіль через повномасштабне вторгнення рф запорізькі школярі вимушені навчатись онлайн та з перервами під час повітряної тривоги. Сьогодні вчителі та батьки школярів розповіли, як це впливає на процес засвоєння учбового матеріалу.

За словами педагогів запорізької гімназії №25, вони, як і всі інші заклади освіти, для онлайн-навчання дітей використовують платформу "Нові знання". Її успішно опанували ще за часів коронавірусу.

- Ця платформа дозволяє вести класний журнал, електронні щоденники, тут зручне викладання матеріалу, є функція скликання на уроки, месенджер, електронні підручники, статистична звітність. Також ця платформа формує табелі та навіть спрогнозовує майбутню оцінку учня на основі його попередніх робіт. Тобто тут море можливостей для роботи вчителів та навчання учнів, для отримання якісних знань, - розповіла заступниця директора запорізької гімназії № 25 Олександра Біла.

Новий навчальний рік, за словами вчителів, почали з повторення вивченого раніше матеріалу та діагностування знань. Це дозволяє спланувати подальший план навчання.

- У нас динамічне календпрне планування, за допомогою якого наші вчителі можуть якісь теми об'єднати, на якісь навпаки звернути більше уваги. Також для надолужування незасвоєнного матеріалу в нас передбачена індивідуальна робота, де наші вчителі пропонують учням бази з відеоуроками, з лекціями та іншими корисними матеріалами. Також ми завжди дублюємо онлайн-урок, тож дитина може передивитись його ще раз, щоб закріпити матеріал, - зазначила Олександра Біла.

За словами педагогів, переривання навчання під час тривог впливає більше на психологічний стан дитини, ніж на якість її навчання. Батьки також це підтверджують.

- У мене донька у дев'ятому класі, син - у п'ятому. Навчання так організоване, що навіть під час тривоги вони можуть робити самостійну роботу. Тому нема потреби звертатися до репетитора, - сказала мати школярів запорізької гімназії №25 Тетяна Дементьєва.