У Запоріжжі продовжують зносити незаконно встановлені кіоски

20.09.2023 15:55

У місті триває боротьба з самовільно встановленими тимчасовими спорудами. Черговий такий об’єкт знесли сьогодні, 20 вересня, у Заводському районі міста.

Цей кіоск був встановлений без жодної дозвільної документації. Реалізаторів про демонтаж попереджали, намагалися вийти на контакт з власниками, та жодної реакції не було. Крім того, у цьому ж кіоску продавали алкоголь без ліцензії. Відносно реалізатора відповідно був складений протокол про адміністративну відповідальність.

- Його неодноразово попереджала як інспекція з благоустрою, так і районна адміністрація. Реакції на попередження не було, тому інспекція склала акти, ми описали це майно та зробили рішення виконавчого комітету на примусовий демонтаж. Після виходу цього рішення ми ще раз попередили власників щодо добровільного демонтажу, але, на жаль, вони не захотіли це робити. Тому сьогодні ми проводимо примусовий демонтаж та перевозимо на зберігання цей об’єкт, - зазначив заступник директора департамент у муніципального управління міськради Єгор Демчевський.

До рейду з демонтажу, крім представників департаменту муніципального управління міськради, долучилися також фахівці районної адміністрації, КП «Муніципальна варта», КП «Запоріжміськсвітло», поліції, а також компанії-підрядника. Демонтований кіоск перевезуть на зберігання до депо №2 КП «Запоріжелектротранс». Власник зможе його повернути, але за умови звернення до районної адміністрації, надання документа, що засвідчує право власності на даний об’єкт, і оплати всіх витрат за демонтаж.

Аби далі продовжувати займатися торгівлею, доведеться звернутися до депаратменту архітектури міськради і привести всі документи до відповідності.

- Якщо є місце у комплексній схемі міста, то вони можуть отримати паспорт прив’язки та згідно з архетипом, який надасть департамент архітектури, поставити новий об’єкт і працювати на законних умовах, – наголосив Єгор Демчевський.

Загалом у місті процес знесення незаконно встановлених тимчасових споруд триває. З червня цього року 30 таких об’єктів були примусово демонтовані, ще 10 – добровільно самими суб’єктами господарювання.