Запорізькі педагоги розповіли, як навчають дітей онлайн

20.09.2023 16:05

Другий навчальний рік поспіль через повномасштабне вторгнення рф запорізькі школярі вимушені навчатись онлайн та з перервами під час повітряної тривоги. Сьогодні вчителі Запорізької спеціалізованої школи №100 розповіли, як це впливає на процес засвоєння учбового матеріалу. Також своїми думками поділились батьки учнів.

За словами педагогів запорізької спеціалізованої школи №100, вони для онлайн-навчання обрали платформу google-meet. Її успішно опанували ще за часів коронавірусу. Тут є не тільки можливість відео-зв’язку для онлайн-уроку, але й корисні матеріали для самостійного вивчення.

- Ми маємо два режими роботи з учнями – залежно від повітряної безпеки. Синхронний режим – це коли наша онлайн-зустріч з класом проходить за планом. Та асинхронний – коли оголошується повітряна тривога. У цьому випадку ми навчання перериваємо, але дитина може в цей час самостійно ознайомитись з матеріалами. А також ми у зв’язку з цим запровадили онлайн-консультації у другій половині дня – там вчителі за необхідності ще раз пояснюють тему уроку та відповідають на всі питання, - пояснив директор запорізької спеціалізованої школи №100 Сергій Доновський.

Також, за словами директора школи, щоб організувати якісне навчання дітей в умовах повномасштабного вторгнення класні керівники щоденно підтримують зв’язок з батьками. Бо, як зазначають педагоги, зараз навчання можливе тільки за сприяння усіх сторін процесу.

- Повністю підтримую розроблену школою стратегію. Вчителі молодці – вони постійно на зв’язку, завжди готові дати поради. Також дають дуже багато матеріалів для самостійного вивчення. Безпека наших дітей – це найголовніше. Нам треба набратися терпіння, дочекатися перемоги. А поки, розуміючи цю ситуацію, ми всі разом приділяємо більше часу навчанню, - розповіла мати учня 2 класу Юлія Гузенко.

Для учнів початкової школи у стінах освітнього закладу за допомоги UNICEF та за сприяння Запорізької міської ради організований сучасний цифровий освітній центр. Його школярі можуть відвідувати для онлайн-навчання у разі потреби.

- Робимо все можливе, щоб, не зважаючи на ситуацію, наші учні отримували знання. Але найголовніше це життя дитини. Якісну освіту можна отримати в будь-який спосіб, головне – правильно побудувати свій робочий день та мати самоорганізацію. Якщо казати про успішність наших учнів загалом, то вона, звичайно, дещо впала, але загалом ці показники відповідають прогнозованим результатам. На нашу думку, головна причина – це все ж відсутність соціалізації у дітей, бо це дуже важливий фактор для успішності. Але цей момент ми обов’язково надолужимо після перемоги, - додав Сергій Доновський.