За неналежний технічний стан маршруток запорізьких перевізників притягнуть до відповідальності

06.02.2018 11:55

У Запоріжжі робоча група продовжує моніторинг технічного та санітарного стану міського транспорту. Контроль за належним утриманням автобусів, які обслуговують маршрути загального користування, здійснюють фахівці управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міськради, інспектори відділу безпеки дорожнього руху Управління національної поліції, представники управління транспортної безпеки в Запорізькій області, представники громадських організацій - ветерани АТО.

Черговий рейд відбувся 5 лютого. Члени робочої групи перевіряли автобусні маршрути №9, 46, 5, 5а, 80. Під час інспекції були виявлені наступні порушення - погано закріплені пасажирські сидіння та поручні, відсутні трафарети з номером маршруту, на одному з автомобілів був несправний трос ручного гальма.

За результатами перевірки фахівці управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради склали акт про відсутність візуальної інформації в повному обсязі в автобусі маршруту №80 «Річковий порт – Торговельний центр «Метро». Фахівці управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області склали 6 актів про неналежний технічній стан та неповну візуальну інформацію в салонах транспортних засобів. Фахівці Управління патрульної поліції у Запорізькій області склали постанову про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху на водія автобусного маршруту № 5а «вул. Олімпійська – Автострада» за несправне ручне гальмо.