У Запоріжжі наводять порядок на дорогах, тротуарах, зупинках транспорту

06.02.2018 12:35

Під час зимових опадів дорожники забезпечували життєдіяльність міста – розчищали дороги, пішохідні зони, зупинки громадського транспорту від снігу та посипали їх антиожеледними матеріалами. Зараз завдання комунальників прибрати місто від сміття та посипальних матеріалів.

Близько 110 фахівців КП «ЕЛУАШ» задіяні у прибиранні міста. Розроблені графіки, роботи ведуться у всіх районах. Дорожники прибирають сміття та посипний матеріал, який використовувався під час снігопадів та ожеледі на дорогах, тротуарах та зупинках. У прибиранні задіяна спецтехніка підприємства - трактори, самоскиди для вивезення сміття на полігон ТПВ.

- Зараз через низьку температуру ми не маємо можливості прибирати механічно, тому що система обезпилювання працює на воді. Як тільки температура стане вище, на прибирання доріг та тротуарів вийде ще 10 одиниць спецтехніки. Ми зможемо використовувати спеціальні пилососи. Наразі щоранку робочі наводять чистоту і порядок на 390 зупинках громадського транспорту, - зазначила заступник начальника КП «ЕЛУАШ» Тетяна Шинкевич.

У період снігопадів для посипання доріг і тротуарів було використано близько 2 тис. тонн антіожеледних матеріалів. Щоб привести до ладу закріпленні території доріг та тротуарів, за підрахунками шляховиків, знадобиться близько двох тижнів.

Сьогодні з ранку комунальники приступили до прибирання вулиці Шкільної у Олександрівському районі.

- Коли був сніг, прибирали його і посипали закріплені території антиожеледними матеріалами, щоб не було слизько. Зараз прибираємо. Місто повинно бути чистим, зокрема дороги та тротуари. Роботи вистачає в усі сезони, - розповів асфальтобетонник КП «ЕЛУАШ» В'ячеслав Карпуха.

Прибирання міста триває.