У Запоріжжі триває ремонт водостічних систем

21.09.2023 17:00

Зокрема у Вознесенівському районі водовідвід, що пролягає уздовж проспекту Соборного, за останні десятиліття значно зносився. Під час дощів вода потрапляла крізь тріщини у відкритий ґрунт.

За словами фахівців, без своєчасного ремонту дорога могла б просісти, а це призвело б до збільшення аварійності на цій ділянці. Сучасне обладнання дозволяє виконувати ремонтні роботи оперативно і без порушення асфальтового покриття. Тож на першому етапі підрядники виконали телеінспекцію за допомогою спеціального робота, наступний етап — гідравлічна прочистка.

- Це чистка трубопроводу з видаленням засмічень, потім встановлення захисної плівки, протягування рукава і безпосередньо його встановлення. Останній етап - його фіксація за допомогою ультрафіолетових ламп, - розповів працівник підрядної організації Сергій Строй.

Підрядники вже оновили водостік на проспекті Металургів у Дніпровському районі та по вулиці Світлій у Хортицькому. Мешканці прилеглих до проїжджої частини будинків розповідають: засмічення зливової каналізації негативно впливає і на якість їхнього життя, тому ремонт вважають своєчасним і важливим.