Волонтери у Запоріжжі шиють для військових елементи амуніції

22.09.2023 11:55

У Запоріжжі небайдужі люди з початку війни шиють для українських захисників необхідні речі, зокрема, розвантажувальні жилети та плащі-пончо - дощовики. Попри те, що в команді непрофесійні швачки - у них добре виходить.

Вся команда волонтерів, а їх четверо - непрофесійні швачки. Але опанували цю справу й виготовляють необхідні для захисників речі практично щодня. У переліку виробів, які шиють волонтери для військових, зокрема, підсумки, панамки, розвантажувальні жилети, плащі-пончо - дощовики та аптечки. Загалом понад десять найменувань елементів амуніції.

- Коли ми зрозуміли, що хлопцям потрібна наша допомога, не лише в плані харчування, гігієнічних засобів, а їм потрібна була дрібна амуніція, яку неможливо було дістати, ми об'єдналися і почали самі її виготовляти. Нам було дуже важко, починали з того, що нам хлопці приносили якісь зразки, і ми за цими зразками відшивали аналогічні речі, вже більше півтора року ми шиємо, - розповідає волонтерка Вікторія Камінська.

Матеріали для пошиття амуніції волонтери купують завдяки донатам, які перераховують небайдужі люди. А одна з громад області допомогла ще й із придбанням швейних машинок.