Соціальні працівники продовжують допомагати запоріжцям

22.09.2023 15:20

В умовах війни фахівці міських соціальних структур не припиняють надавати допомогу усім громадянам, які потребують соціального захисту.

Як розповіли у відділі прийому громадян Комунарського району департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради, щодня з різними заявами та питаннями до підрозділу звертаються близько 200 запоріжців.

- Основне завдання відділу - це прийом документів від громадян з будь-яких питань соціального захисту. Найчастіше до нас звертаються з заявами на призначення усіх видів державної допомоги, також для надання одноразової матеріальної допомоги з міського бюджету, для встановлення статусу ВПО та призначення адресної допомоги на проживання для цієї категорії громадян. Консультуємо й щодо отримання статусу інваліда війни та інших питань соціального захисту учасників бойових дій, - зазначила начальниця відділу прийому громадян Комунарського району Олена Разумеєнко.

Найбільше звернень надходить від внутрішньо переміщених осіб. Нині на обліку в Комунарському районі перебуває понад 30 тисяч громадян цієї категорії. Люди звертаються у разі зміни адреси, паспортних даних, прізвища тощо. Заяви обробляють дуже швидко, аби заявники своєчасно отримували призначену допомогу.

Окрім призначення матеріальної допомоги, надходять звернення від запоріжців і на отримання соціальних послуг. Частіше за все це люди, які потрапили в складні життєві обставини.

Буває, що людина потрапила у складні життєві обставини, але не в змозі подолати їх самостійно, і близькі не мають змоги допомоги. Такі запоріжці можуть звернутися за професійною допомогою до соціальних служб. Ми опрацьовуємо документи, робимо запити до відповідних організацій стосовно доходів громадян, оскільки соціальні послуги надаються платно, безоплатно та з частковою оплатою. Після робимо розрахунок і приймається рішення, як заявник отримуватиме ці соціальні послуги , - розповіла начальниця відділу організації надання соціальної підтримки та соціальних послуг департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради Олена Кайда.

Загалом запоріжцям доступні понад 20 різноманітних соціальних послуг. Рішення щодо кожного випадку приймається індивідуально, виходячи з реальних потреб людини.