У Запоріжжі триває реалізація програми залучення безробітних до суспільно корисних робіт

27.09.2023 09:15

Тимчасове працевлаштування має переважно оборонний напрямок: ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, які виникли у період війни. Аби долучитися до суспільно корисної праці, працездатній людині потрібно отримати статус безробітного. Це можна зробити у застосунку «Дія», а потім звернутися до центру зайнятості.

За інформацією спеціалістів, наразі в обласному центрі 12,5 тисяч запоріжців мають статус безробітного. У чергу на залучення до суспільно корисної праці стали майже 300 людей. Експерти уточнюють – фінансування праці цих людей здійснюється за рахунок коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

- До переліку робіт входять розбір завалів після ракетних обстрілів, чергування в "Пунктах Незламності", плетіння маскувальних сіток. До об’єктів, де проходять роботи, входять як комунальні підприємства, так і благодійні фонди, - пояснила головна спеціалістка-юрисконсульт міського департаменту правового забезпечення Ірина Хованова.