До Запоріжжя завітала письменниця з Дніпра

28.09.2023 09:15

Пес, що пише книги, веде сторінки у соцмережах і купує автівки для ЗСУ. В одній з дитячих бібліотек Запоріжжя відбулася творча зустріч з письменницею з Дніпра, авторкою книги “Пригоди песика Кокса” - Ганною Терянік. Приїхала до Запоріжжя не сама, а з головним героєм свого твору - таксою Коксом.

Письменниця з міста Дніпра Ганна Терянік у Запоріжжі презентувала свою книгу “Пригоди песика Кокса”. З юними читачами говорила про домашніх улюбленців. Поки головний герой книги відпочивав з дороги, розповіла, що її песик вміє розмовляти і сам пише всі ці захопливі оповідання, які потім стають книгами. Діти охоче в це вірили, підтримували розмову, а Кокса оточили особливою увагою. Всім хотілося погладити, погодувати та сфотографуватися з незвичайним собакою. Пані Ганна розповіла, чому саме вирішила написати книгу.

- По-перше, я власниця собак і, звичайно, доглядаю за ними і насолоджуюся спілкуванням з ними. І помітила, що всі собаки вміють розмовляти, мають власні почуття. Бачте, навіть зараз, і треба це описати. Треба розважатися, треба попри всі важкі часи все одно переживати їх з посмішкою і мати надію, - розповіла авторка книги “Пригоди песика Кокса” Ганна Терянік.

Це вже друга книга про чотирилапого. Після виходу першої, ще у 2019 році, її головний герой пес Кокс став популярним. Зареєструвався у соцмережах, які веде сам, має чимало підписників. Під час війни активно збирає кошти на автівки для ЗСУ.

- Купуємо автомобілі, 5 штук купили, зараз збираємо на шостий. І будемо до перемоги, якщо хлопці їздять на наших машинах з обличчями собак і котів, нам дуже приємно. І до речі, жодна наша машина за рік не постраждала. Це велике досягнення, тому що в нас є спеціальні обереги, які ми вішаємо в салон, у нас є прапори, у нас є все необхідне для того, щоб вберегти наших військових, - додала Ганна Терянік.

Спілкування читачів з дніпровською письменницею та її таксою відбулося в рамках "Бібліоfestу”, який проходить в рамках заходів до Всеукраїнського дня бібліотек. Особливо полюбляють проводити зустрічі, під час яких знайомлять читачів з авторами книг - діляться запорізькі організатори .

- Дуже цікаво, як на мене, прийти в бібліотеку і взяти не просто книжку, а ще й познайомитися з її автором. А ще цікавіше - познайомитися з героєм цієї книжки. А коли ще цей герой є кумедним песиком, то вважаю, що для дітей це такий додатковий позитив, - наголосила завідувачка дитячої бібліотеки Людмила Орлова.

Дітям зустріч дійсно сподобалася. Вони довго не відпускали гостей з Дніпра. Гортали книжку, де кожне оповідання цікаво ілюстроване, просили авторку залишити автограф. Письменниця та песик Кокс пообіцяли юним читачам, що це не остання їхня зустріч.