У Запоріжжі провели заняття з арттерапії для дітей-переселенців

28.09.2023 09:25

У Центрі підтримки «ЯМаріуполь Запоріжжя» провели заняття з арттерапії «Кольорові емоції» для юних переселенців. Діти взяли участь у майстер-класі, завдяки якому мали змогу порелаксувати, відволіктися, вивільнити негативні емоції та підняти настрій.

Під час заняття з малечею працювала психологиня. Діти також взяли участь у майстер-класі з виготовлення аплікації. Вони робили повітряні кулі зі рваних частин паперу, колір яких обирали самі. Ця куля символізувала мрії маленьких українців, які вони відправили в космос.

- Цей майстер-клас більше на розслаблення, на відволікання. Під час роботи ми дивимося, які кольори обирає дитина. Такі заняття допомагають їм відволіктися, - зазначила психологиня мобільної групи проєкту «Спільно. Соціальні послуги» Юліана Діброва-Шумілова.

Різноманітні заняття для дітей у Центрі підтримки переселенців «ЯМаріуполь Запоріжжя» проводяться регулярно. Для цього в центрі облаштували спеціальну кімнату. Там є заняття з гімнастики, фітнесу, англійської, ментальної арифметики, швидкочитання, а також проводиться багато розважальних квестів, ігрових програм тощо. Найближчим часом у центрі планують відкрити групу для дошкільнят у форматі дитсадка «Підготовка до школи».