У Запоріжжі продовжується будівництво пам’ятника «Героям Чорнобиля»

06.02.2018 16:06

У Запоріжжі тривають роботи з встановлення пам'ятника «Героям Чорнобиля» та благоустрою прилеглої території. Виконання робіт - на особистому контролі міського голови Володимира Буряка. Міський голова поставив завдання – 26 квітня запорізькі чорнобильці повинні провести свій захід біля нового пам’ятника.

Сьогодні підрядна організація виконує монтаж сфери, яка символізує мирний атом. Після монтажу підрядник приступить до облицювання бетонного подіуму.

- Працівники підрядної організації вже виконали підготовчі та демонтажні роботи. Змонтований портал, встановлена плита подіуму під нахилом. Під опорами пам’ятника підготовлені мережі для підключення освітлення. Зараз робочі монтують шар. Його вага - 300 кг. Він покритий захисною пастою, після завершення монтажу пам’ятної скульптури його відполірують до блиску , - розповів виконуючий обов’язки директора комунального підприємства «Управління капітального будівництва» Андрій Бушов.

Кошторисна вартість проекту становить 14 мільйонів гривень. Роботи включають будівництво пам'ятника і реконструкцію прилеглої території, з облаштуванням скверу.

На сьогодні виконано демонтаж асфальтного покриття, виконані фундамент під плиту подіуму, бетонування ступенів, парапету. Укладено 500 квадратних метрів плит, встановлено 500 погонних метрів гранітного бордюру, виконано облаштування монолітної фундаментальної плити подіуму тощо. Залишилося виконати облицювання гранітом плити подіуму, парапету, укласти більше двох тисяч квадратних метрів тротуарної плитки, змонтувати освітлення меморіалу. Також необхідно виконати облаштування 950 квадратних метрів газонів, встановлення урн і лавок, висадку кущів та інше.

Нагадаємо, Запорізькі чорнобильці питання про встановлення пам'ятника героям-ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС порушували не один десяток років. З цим питанням вони звернулися і до міського голови Володимира Буряка. Після спілкування з чорнобильцями міський голова прийняв рішення, що пам'ятник «Героям Чорнобиля» в Запоріжжі буде, адже він потрібен місту та тисячам запоріжців. Пам'ятник буде встановлений в центрі міста, на території Вознесенівського спуску на проспекті Соборному.