Запоріжцям нагадали про зміни в оформленні житлових субсидій

29.09.2023 13:40

З 1 грудня 2022 року призначає і виплачує субсидії Пенсійний фонд України. Ця функція була передана від органів соцзахисту населення, адже саме вони раніше займалися реалізацією і фінансуванням цих виплат.

Так, особам, яким була призначена субсидія на житлово-комунальні послуги органами управління соцзахисту, автоматично чи в зв’язку з наданням заяв буде продовжено. Звертатися до ПФУ непотрібно за умови, що не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад родини. Якщо ж такі зміни відбулися, отримувачі субсидії таки повинні надати інформацію про них та всі підтверджуючі документи.

- З 1 грудня 2022 року всі функції призначення і виплати субсидії здійснює Пенсійний Фонд, тому всі одержувачі, які вже користувалися житловою субсидією звертаються з будь-якого питання до Пенсійного фонду. Але відділу прийому громадян надано можливість приймати первинні пакети документів. Тому, всі хто ще не отримують субсидію, можуть звернутися до відділу прийому громадян у своєму районі, де вони зареєстровані, - розповіла заступниця начальника відділу прийому громадян Дніпровського району департаменту соціального захисту населення міськради Олена Баштова.

Для отримання субсидії, треба надати наступні документи: заяву про призначення субсидії (згідно зі встановленою формою); декларацію про доходи та витрати; паспорт, а також ідентифікаційний код (РНОКПП); дані про людей, як проживають на території допомогосподарства; довідку про наявність статусу ВПО – для внутрішньо переміщених осіб.

Призначається субсидія на 12 місяців – з травня по квітень наступного року і окремо розраховується, як на неопалювальний період – з травня по вересень, так і опалювальний - з жовтня по квітень. Розмір субсидії в неопалювальний сезон складає в середньому від 200 до 300 гривень. Що ж до нового опалювального періоду 2023-2024 років – розрахунок Пенсійний фонд здійснюватиме вже у жовтні.

Нині у відділі прийому громадян Дніпровського району щотижня передають 5-10 особових справ до Пенсійного Фонду стосовно призначення субсидії.