Запорізькі комунальники продовжують роботи з благоустрою міста

02.10.2023 09:30

З метою підтримання охайного вигляду міста та забезпечення комфорту запоріжцям під час пересування вулицями протягом минулого тижня комунальники, зокрема, наносили дорожню розмітку, прибирали сміття та ліквідували незаконно розміщені споруди.

Як повідомили у департаменті муніципального управління Запорізької міської ради, протягом минулого тижня на автошляхах міста було нанесено 12300 погонних метрів повздовжньої дорожньої розмітки. Виконані роботи з ремонту 1200 кв. м тротуарів. Очищено 590 метрів систем зливових каналізацій та виконано поточний ремонт 380 метрів колесовідбійного брусу.

Також фахівці КП «ЕЛУAШ» провели механічне та ручне прибирання доріг від наносного ґрунту та залишків технологічного матеріалу - зібрали 274,4 т, провели поточний середній та дрібний ремонти на 4 вулицях міста, уклали 101,3 кв. м асфальтного покриття, відремонтували 7 оглядових та зливостічних колодязів, оновили 4200 метрів дорожньої розмітки.

Також у Запоріжжі триває боротьба з незаконно розміщеними МАФами. Протягом минулого тижня забезпечено виконання рішення виконкому Запорізької міської ради щодо демонтажу двох споруд, що були встановлені без дозвільних документів.

Крім того, у департаменті муніципального управління повідомили, що минулого тижня було проведено засідання робочої групи щодо визначення місць для здійснення підприємницької діяльності, під час якого розглянуто 34 питання. Підготовлені проєкти рішень виконкому про усунення наслідків порушень правил благоустрою. Опрацьовано 8 заяв щодо видачі ордерів на проведення планового або аварійного розриття, розглянуто 5 заяв щодо видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою та видано 3 відповідних дозволи, укладено 27 договорів та додаткових угод на право користування місцями для ведення підприємницької діяльності.

Фахівці інспекції з благоустрою склали 31 протокол щодо адміністративних правопорушень та надали 11 вимог щодо порушення норм законодавства в сфері благоустрою.