В запорізькому «Незламному хабі» жінки зіграли в трансформаційну гру «Згарда»

29.09.2023 18:05

Інтерактив мав допомогти навчитись стратегічно планувати своє життя, аби досягти мрій та бажань. На захід зібралося близько 30 жінок. Серед учасниць місцеві та вимушені переселенки.

За словами організаторів, настільна гра «Згарда» допоможе змінити на краще життя кожної з учасниць, а головне - спланувати майбутнє.

За правилами, спершу озвучують свою мету або мрію. Хтось хоче бути просто щасливою, а дехто, наприклад, планує реалізуватися в материнстві.   

-Я давно відвідую простір «Затишно space», тому про цю гру чула ще напередодні. Так склалося, що попередні рази я вже пропустила, але на цей раз таки все вийшло. Тим паче, що це трансформаційна гра, яка передбачає внутрішні зміни - для мене це дуже цікаво. Ти можеш зануритися в себе, визначити для себе якісь пріоритети, і в процесі гри, можливо, відпрацювати якісь свої внутрішні травми, можливо мрії, які давно дрімали. Під час гри відбувається актуалізація свого внутрішнього світу, для мене це класно, бо я завжди орієнтована на саморозвиток, тому я тут, - розповіла учасниця гри «Згарда» Юлія.

Гра «Згарда» розроблена спеціалістами проєкту «Психологи на війні» та спрямована на те, аби допомогти  постраждалим від війни.

«Згарда» занурює в атмосферу вільного креативу зі створення картини бажаного майбутнього. Фахівці зазначають, ця гра в руках кваліфікованого фахівця стає інструментом швидкої психологічної допомоги від експрес-діагностики до пропрацювання глибинних індивідуальних питань учасників гри.

-Цією трансформаційною грою я займаюсь вже 10 років. В якийсь момент колеги подали ідею – зробити гру українською мовою на українську тематику. Під час цієї роботи ми використовували наші знання в психології і в техніках, які допомагають внутрішній трансформації, спирались також на українські джерела. Для нас натхненням стала книга «Тіні забутих предків» Коцюбинського в сучасному виданні. Наша художниця підібрала нам трипільські давньоукраїнські символи, і народилася «Згарда», - розповіла психотерапевтка, співавторка гри «Згарда» (м. Київ) Олена Платова.

Провели івент сертифіковані тренерки. Організували захід фахівці безпечного простору для жінок і дівчат  «Затишно space». Розповідають, в їхньому хабі теж є можливість пограти в цю гру.

-Ця гра є дуже важливою для того, щоб планувати майбутнє. Адже в будь-якому випадку життя продовжується, тому дуже вадливо мати план, бо коли ти маєш план, ти з легкістю проходиш всі важкі моменти в своєму житті. Ти перемагаєш, бо в тебе є план, - сказала організаторка івенту, менеджерка безпечного простору «Затишно space» Людмила Остапенко.

Спільний сеанс тривав майже дві години. Проте для самих учасниць це була ще й можливість поспілкуватися в дружньому колі та разом з цим завести нові знайомства.