Вітання з Днем захисників і захисниць України

01.10.2023 11:45

1 жовтня Україна вперше проводить святкову перекличку поколінь за новим календарем. Першоджерелом цієї дати стало велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. З ним нерозривно пов’язаний День українського козацтва, яке шанує Богородицю як свою покровительку. На день Покрови була створена Українська Повстанська Армія. І цього ж дня ми відзначаємо День захисників і захисниць України. У цій даті – історія боротьби українського народу за право мати свою країну і жити за своїм законом на своїй землі. Запорозьке козацтво ще п’ять століть тому показало світу український варіант демократії і те, як воно може воювати. Цю традицію продовжили незламні воїни УПА. Такий символізм цієї дати демонструє нам нерозривний зв'язок поколінь, готовність нащадків захищати Україну так, як боронили її предки.

Тепер сучасні захисники і захисниці України показали, як саме народ і його армія можуть об’єднатися у міцний кулак. Весь звичний нам світ, наш спосіб життя досі існують завдяки тому, що багато чоловіків і жінок полишили мирне життя і вирушили на фронт. Наші воїни вразили світ звитягою у боротьбі з кількісно переважаючим ворогом.

Бажаю всім землякам бути гідними козацької доблесті, любити батьківщину як свою сім’ю, берегти і передавати дітям патріотичні традиції. Мусимо безупинно допомагати тим, хто воює, піклуватися про поранених і скалічених війною та гідно вшановувати пам'ять тих, хто повернувся з бою на щиті. Наші перші молитви – за здоров’я і стійкість наших захисників і захисниць.

Слава Україні і нашим захисникам усіх поколінь! Нехай Пресвята Богородиця береже усіх нас, незламні запоріжці. Слава Збройним Силам України! Слава Українським Героям!

 

Секретар міської ради                                                           Анатолій Куртєв