Запоріжжя відзначає День захисників та захисниць України

01.10.2023 12:45

В Україні відзначають День захисників та захисниць. Після початку повномасштабного російського вторгнення це свято отримало ще більше значення для кожного українця, для всієї нашої держави.

За ініціативи Президента України Володимира Зеленського у 2023 році в цей день о 9:00 у нашій країні відбулась загальнонаціональна хвилина мовчання. Хвилина шани. Пройшла вона і у Запоріжжі. На хвилину місто зупинилося для того, щоб згадати тих, хто загинув, захищаючи Україну. Адже саме завдяки їх самопожертві Запоріжжя було та назавжди залишиться вільним українським містом, а запоріжці мають можливість працювати, виховувати дітей під вільним українським небом.

Також у Запоріжжі відбулось урочисте покладання квітів до Дня захисників та захисниць України. Захід за участі керівництва області та міста, військових пройшов на Алеї захисників у парку Металургів.

Учасники заходів також вшанували захисників та захисниць України, які вже майже десять років дають відсіч російській агресії, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Адже День захисників і захисниць – у першу чергу свято людей, завдяки яким Україна зберегла свою незалежність у боротьбі з російською навалою та рано чи пізно здобуде Перемогу над цим ворогом.