В Україні триває реалізація експериментального проєкту з обміну ламп

02.10.2023 15:50

Відповідно до постанови Кабміну від 10 січня 2023 р. № 25 в Україні реалізовується експериментальний проєкт, метою якого є забезпечення заміни побутових ламп розжарювання на світлодіодні. Це дасть можливість в рази економити споживання електричної енергії та відповідно зменшити навантаження на енергетичну систему України.

Як повідомляє управління з питань екологічної безпеки міськради, Постановою Кабінету Міністрів України від 10.01.2023 № 25 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні» затверджено Порядок реалізації зазначеного експериментального проєкту.

Мета - забезпечення заміни ламп розжарювання на світлодіодні лампи для економії споживання електричної енергії та відповідного зменшення навантаження на енергетичну систему України.

11.08.2023 постановою Кабінету Міністрів України № 856 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 10.01.2023 № 25.  Відтак, заклади соціального захисту населення і спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі; заклади культури; заклади фізичної культури і спорту; управитель багатоквартирного будинку; об’єднання співвласників багатоквартирного будинку можуть взяти участь у реалізації експериментального проєкту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні.