Запоріжців закликають дотримуватися правил протипожежної безпеки

02.10.2023 18:35

У Запорізькій області з початку року виникло 680 пожеж в екосистемах. Як правило, пожежонебезпечний період припадає на весну та літо, проте лише за останній тиждень надзвичайники приборкали понад півсотні займань в екосистемах. Основною їх причиною залишається людський фактор. Охочі відпочити на природі досить часто нехтують правилами безпеки: палять суху траву, сміття та розкладають багаття.

Окрім створення додаткових рятувальних станцій, ефективним є проведення рейдів та профілактична робота з поціновувачами дозвілля на природі, зазначають фахівці. За порушення пожежної безпеки громадянам загрожуватиме штраф від півтори до тридцяти тисяч гривень.

- При спалюванні трави на присадибних ділянках, покосах виникає загроза перекидання вогню на інші ділянки. Аналогічним чином існує загроза лісових пожеж і загоряння житлових будинків. Отже, одним з найдієвіших способів знизити кількість пожеж в екосистемах та на відкритій території, та зменшення збитків від них - це проведення екологічної освіти, - зазначив заступник начальника управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Запорізькій області Дмитро Жолобов.

Інспектори патрульної поліції проводять активно профілактичні бесіди щодо недопущення подібних правопорушень та наголошують на відповідальності за такі діяння.