У Шевченківському районі відбулася нарада з керівниками квартальних і вуличних комітетів

07.02.2018 09:35

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбулася нарада з керівниками органів самоорганізації населення району - квартальних і вуличних комітетів.

Заступник голови районної адміністрації ЗМР по Шевченківському району Володимир Гриньов привітав усіх присутніх і подякував за активну співпрацю з районною адміністрацією в минулому році.

Заступник начальника відділу житлово-комунального господарства районної адміністрації Ганна Курасова поінформувала присутніх про останні зміни у правилах благоустрою міста Запоріжжя.

Традиційно питання поліпшення взаємодії підприємства «Умвельт-Запоріжжя» з органами самоорганізації населення в аспекті утримання території району у належному санітарному стані викликали найбільший інтерес. За словами начальника абонентського відділу ВАТ «Умвельт Запоріжжя» Олени Говоркової, після прийняття нового закону України «Про житлово-комунальні послуги» в обслуговуванні абонентів прийняті певні нововведення, де населення зобов'язане підписувати договори з компанією і оплачувати вивіз твердих побутових відходів. За словами Олени В'ячеславівни, населення приватного сектора може виставляти сміття в будь-якому пакеті, з масою вмісту не більше 15 кг.

- Усім, хто не уклав договір, в обов'язковому порядку буде присвоєно особовий рахунок, де буде відображена сума до оплати за послугу, - заявила Олена Говоркова.

У відповідь керівники квартальних, вуличних комітетів просили звернути увагу на якість роботи підприємства.

Головний інспектор відділу протидії надзвичайним ситуаціям ЗМУ ГУ ДСНС України в Запорізькій області Володимир Беспалько нагадав присутнім про необхідність проведення профілактики пожеж в зимовий період на території району. За словами інспектора лише за січень 2018 року було 19 виїздів на пожежі (в грудні 2017 року - 22 виїзди), матеріальні збитки щомісяця складають сотні тисяч гривень. Володимир Беспалько закликав неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів, а також пічного опалення.