Запорізькі педагоги розповіли, як організоване онлайн-навчання школярів

03.10.2023 13:45

Другий навчальний рік поспіль через повномасштабне вторгнення рф запорізькі школярі вимушені навчатись онлайн та з перервами під час повітряної тривоги. Сьогодні вчителі та батьки школярів розповіли, як це впливає на процес засвоєння учбового матеріалу.

У запорізькій школі "Основа" наразі навчається 405 дітей. Окрім звичайних, є також інклюзивні класи, де загалом освіту отримує 31 дитина з особливими потребами. На додаток до вчителів з ними ще працюють помічники педагогів, які надають індивідуальні консультації та адаптовані додаткові матеріали.

В умовах воєнного стану навчання дітей школи "Основа" проходить на платформі Microsoft 365.

- Цю платформу ми опанували у 2018 році - ще до епідемії коронавірусу. Тому коли через пандемію почалося онлайн-навчання, ми до нового режиму роботи пристосувалися буквально за пару тижнів. І дотепер нам дуже подобається працювати на цій платформі - вона зручна як для вчителів, так і для учнів та їхніх батьків. Наш педагогічний колектив вважає, що дистанційка - це не тільки онлайн-навчання, це цілий комплекс різноманітних методик та підходів, що дозволяє дитині дійсно ґрунтовно опанувати навчальну програму. Тому на платформі наші вчителі залишають дуже багато матеріалу для глибокого вивчення матеріалу, - розповіла директорка запорізької загальноосвітньої школи "Основа" Алла Любімова.

Дистанційне навчання в школі побудоване на синхронній та асинхронній роботі. Перший варіант передбачає онлайн-уроки. Другий - самостійну роботу учня.

За словами вчителів, засвоїти матеріал допомогає творчий підхід у навчанні. Для цього використовують презентації, електронні дошки, відео-файли, інтерактивні та творчі завдання.

Батьки вважають, що завдяки такому підходу педагогів учні отримують якісні знання.

- Як мама я дуже задоволена, у нас дуже зручна освітня платформа. Моєму сину комфортно працювати з нею, а мені зручно контролювати цей процес. Продумано все - чати, відгуки вчителів, велика навчальна база. Тому, не зважаючи на умови, я вважаю, що знання надаються на дуже високому рівні. Навіть якщо починається тривога, завжди є достатня кількість матеріалу для засвоєння того чи іншого предмету, - поділилася враженнями мати учня 9 класу запорізької школи "Основа" Галина Смирнова.