У Запоріжжі впроваджують інноваційні методи роботи з людьми похилого віку

07.02.2018 10:30

Вихованців запорізького міського територіального центру соціального обслуговування навчатимуть східним танцям та малюванню. На думку фахівців, такі заняття добре працюють на соціальну адаптацію людей, які потребують особливої підтримки.

У Запорізькому міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) діє 6 відділень денного перебування. В них надають послугу «соціальна адаптація» більш ніж 1000 громадянам похилого віку та особам з інвалідністю.

2 лютого на базі відділення денного перебування Вознесенівського району відбувся практично-методичний семінар-презентація гуртків «Образотворче мистецтво» та «Східні танці», на який були запрошені керівники денних відділень територіального центру.

Отримувачі соціальної послуги у відділенні мають змогу не тільки вивчати теорію, а й практично використовувати її для гармонізації свого розвитку, здатності самовираження і самопізнання через малюнок. Оволодівають навичками малювання, відкривають особові ресурси і можливості.

За словами спеціалістів, жінки, які починають займатися східним танцем, разюче перетворюються і розквітають. Чарівна музика, пластичні і м'які рухи пробуджують жіночу сутність, гнучкість у відносинах зі світом. Приходять спокій і впевненість, підвищується настрій і самооцінка, посилюється відчуття власної привабливості.

Учасники семінару ознайомилися із методикою проведення практичних занять з цих напрямків для впровадження в роботі при наданні послуги «соціальна адаптація» та отримали практичні навички живопису та східного танцю.