Соціальні послуги для запорізьких захисників і захисниць стають більш доступними

05.10.2023 20:25

У департаменті соціального захисту населення Запорізької міської ради працює відділ соціальної підтримки захисників та захисниць України та членів їх сімей. Сюди можуть звертатись військовослужбовці та члени їх родин з будь-яких питань соціального захисту.

Відділ запрацював з липня 2023 року. Серед питань, якими займаються фахівці відділу – консультативні послуги, психологічний супровід, надання гуманітарної допомоги, вирішення питань з документацією і тому подібне.

- Ми є ланкою співпраці людей з іншими відділами нашого департаменту. Ми спілкуємося з військовослужбовцями та їхніми родинами, збираємо потреби і передаємо їх на інші відділи, - розповів начальник відділу соціальної підтримки захисників і захисниць України та членів їх сімей управління місцевих соціальних програм департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради Денис Книш.

Так, наприклад, якщо захисник чи захисниця бажають оформити статус особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни, чи отримати гарантовані державою пільги, їх направляють до відділу прийому громадян. Там фахівці допомагають зібрати необхідний пакет документів. Потім їх передають до відділу по роботі з пільговими категоріями громадян, де приймаються відповідні рішення. Розгляд документів здійснюється в найкоротші терміни.

- Ми здійснюємо розгляд прийнятих документів, зокрема для встановлення статусу особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни, членів сім’ї загиблого ветерана війни, загиблого захисника, захисниці України. За цим рішенням видається відповідне посвідчення, - зазначила заступниця начальника відділу по роботі з пільговими категоріями громадян управління соціальної підтримки населення департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради Леонтіна Коренєва.

Окрім супроводу в оформленні необхідних документів, працівники відділу соціальної підтримки захисників і захисниць та членів їх сімей активно розвивають напрями соціальної адаптації, фізичної та психологічної реабілітації. Так, зокрема за час роботи відділом було проведено низку різноманітних заходів для дітей військовослужбовців.

Також нині відділ приймає заявки від родин загиблих героїв, які бажають встановити пам’ятну призму на честь полеглого на «Алеї Героїв». 

Звернутись до відділу соціальної підтримки захисників і захисниць та членів їх сімей можна за адресою: бульвар Вінтера, 14 (другий поверх). Також консультацію можна отримати онлайн за телефоном кол-центру (063)160-48-82 (Viber).