Благодійники з Іспанії передали гумдопомогу для 5-ї міської дитячої лікарні

04.10.2023 13:30

Дитячі суміші, памперси, ліки та навіть спецобладнання – таку гумдопомогу привезли до України благодійники з Іспанії. Зібрані пакунки й коробки доправили двома бусами й передали з рук в руки представникам КНП «Міська дитяча лікарня №5». Все отримане найближчим часом розподілять по відділеннях й застосують у лікуванні маленьких пацієнтів.

Так, серед переданого зокрема спецобладнання - кувез для виходжування передчасно народжених дітей. Також лікарня отримала набори життєво необхідних ліків, таких як гепарин та інсулін. Загалом це вже третій візит іспанських партнерів до Запоріжжя. Вперше побували тут взимку 2022-го року, а потім ще й у травні 2023-го.

- Ми опікуємося Запоріжжям та Запорізьким регіоном. Тому цього разу привезли дуже багато гуманітарної допомоги. Їхали двома автівками. Більшість гуманітарної допомоги – це медичне обладнання для лікарень, особливо дитячих, що для нас є надзвичайно важливим. Також у нас багато продуктів, засобів гігієни - усього того, що може стати в нагоді постраждалим, які перебувають у лікарнях, особливо дітям, - розповів представник компанії «Agricola еl Prado» Fernando Blazquez Muñoz.

Фернадно розповідає, що волонтерить у себе вдома в Іспанії у міжнародній мережі благодійних організацій «Карітас», тож з Україною та подіями, які зараз тут відбуваються, знайоми вже давно. Запоріжжя для благодійного візиту з командою обрали не випадково, адже це прифронтове місто, яке вкрай потребує допомоги і підтримки.

- Ми допомагали в Іспанії, збирали допомогу, потім вирішили приїхати до України. Спочатку це був Львів, але з часом ми зрозуміли, що набагато потрібніша наша допомога саме тут - в містах, наближених до лінії фронту, куди дуже часто ніхто не доїжджає. Так ми вирішили з’їздити вперше, вдруге і ось - вже втретє. Ми зібралися з друзями, взяли наші автівки і поїхали. Ми розуміємо: те, що ми привезли – це невеликий вклад, не така велика допомога, але ми можемо це зробити, і якщо всі люди будуть допомагати тим, чим можуть – в нас не буде проблем. Я в це вірю, - додав Fernando Blazquez Muñoz .

Зі свого боку у лікарні такій підмозі радіють і висловлюють щиру подяку міжнародним партнерам. Кажуть, пакунки розподілять між відділеннями, зокрема відділенням педіатрії та патології новонароджених дітей.

- Це важлива підтримка і ми дуже дякуємо всім міжнародним партнерам, які допомагали і допомагають лікувати наших діток і переживати цей непростий для всіх час. До нас зараз багато приїздить дітей переселенців, приїздять дітки, яких, на жаль, вилучають у батьків. Всі предмети гігієни та догляду за дитиною дуже важливі. Тому що одними ліками і харчуванням нам не обійтися, - зазначила медична директорка КНП «Міська дитяча лікарня № 5» Раїса Шевченко.