Державна програма «ВідновиДІМ» фінансує відновлення зруйнованих обстрілами запорізьких будинків

05.10.2023 16:25

Наглядова рада Державної установи «Фонд енергоефективності» 21 вересня 2023 р. затвердила Програму «ВідновиДІМ» (далі – Програма).

Як повідомляє департамент з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, метою Програми є фінансування будівельних робіт з відновлення житлових будинків, пошкоджених внаслідок військової агресії російської федерації проти України.

Учасниками Програми є ОСББ, в тому числі ОСББ м. Запоріжжя, що створені та діють відповідно до Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» від 29.11.2001 року № 2866-III.

Фінансування за Програмою надається виключно на виконання таких видів робіт (послуг):

− заміна або ремонт пошкоджених світлопрозорих огороджувальних конструкцій (блоків віконних або/та блоків балконних дверей,

вітражів тощо), зовнішніх та внутрішніх тамбурних дверей;

− ремонт пошкоджень фасадів будівлі;

− ремонт пошкоджень конструкцій даху / покриття будівлі;

− ремонт пошкодженого обладнання дахових котелень та інженерних мереж.

Види робіт (послуг) включають в себе, крім здійснення відповідних будівельних робіт, також придбання матеріалів та обладнання, необхідних для виконання таких робіт.

Фонд за Програмою надає її учасникам фінансування у формі гранту, який виплачується на безоплатній та безповоротній основі в розмірі 100% вартості витрат на виконання робіт (послуг) за проєктом, але не більше загальної суми гранту за проєктом, та в будь-якому випадку не може перевищувати 7,2 млн грн на один об’єкт відновлення.

Документи для участі у Програмі ОСББ можуть подавати до Державної установи «Фонд енергоефективності».