Комунальники наводять лад у Комунарському районі

06.10.2023 13:35

Як повідомили в райадміністрації, у Комунарському районі працівники комунальних підприємств протягом тижня косили траву, прибирали сміття, вивозили опале листя, ремонтували тротуари тощо.

Так, протягом минулого тижня у районі щоденно виконувались роботи з очищення газонів від сміття. Комунальники прибрали понад 200000 кв. м території. В парках та скверах очистили від сміття 250 урн та підмели 7700 кв. м пішохідних доріжок. Також були виконані роботи з підбору випадкового сміття по вулицях: Тополіна, Олімпійській, Новокузнецькій, Складській, Жасмінній, у лісосмузі «Дубки» та на дитячих майданчиках. Загалом з території району протягом тижня комунальники вивезли 104 куб. м гілля та 3,2 тонни сміття.

Також очистили 2900 кв. м газонів від листя у парку по вулицях Нагнибіди – Новокузнецькій. Вивезли листя з внутрішньоквартальних територій по вул. Комарова,1, 3, 5, 6, вул. О. Говорухи, 32, 36, 59, вул. Автозаводській, 30 та вул. Чумаченка, 4.

Протягом звітного періоду працівники комунальних півдприємств виконали роботи з прибирання доріг по вул. Космічній та по Набережній магістралі від наносного грунту під бордюрами. Очистили дощеприймальні колодязі по вул. Новокузнецькій та відремонтували решітки дощоприймальника по вул. Півнівчнокільцевій, 20.

Майже щодня в районі велась робота з покосу трави. Протягом тижня комунальники очистили від бур'яну територію площею 37946 кв. м. Роботи виконані по вул. Водограйній, у сквері по вул. Культурній, коло ДАІ по вул. Космічній, по Набережній магістралі та вздовж дороги на Південний мікрорайон.

Протягом звітного періоду на внутрішньоквартальних територіях було видалено 19 аварійних дерев.

Також комунальники виконали роботи з формування 116 кущів у сквері по вул. Культурній та по вул. Автозаводській. Пропололи 539 лунок кущів та дерев по вул. Північнокільцевій, вул. Чумаченка та в парку ім. Гагаріна. Пропололи 586 квітників у парку ім. Гагаріна та у сквері біля районної адміністрації. Для поливу дерев та квітників використали понад 40 куб. м води.

Фахівці КП «Запоріжміськсвітло» виконали роботи з огляду та наладки мереж зовнішнього освітлення по пр. Соборному, вул. Новокузнецькій, вул. Автозаводській, вул. О. Говорухи та в парку ім. Ю. Гагаріна.

Крім того, виконано поточний ремонт тротуарів по вул. Європейській біля ж/б № 26 та по вул. Космічній, 96, а також дорожнього покриття по вул. Водограйній.

За скаргою мешканців вул. Молдавської, 33 щодо самовільно встановленого металевого гаража представники районної адміністрації обстежили земельну ділянку. Власника тимчасової споруди попереджено щодо необхідності звільнення земельної ділянки від гаража.