Одне з комунальних підприємств Запоріжжя отримало допомогу для ремонтів від західних партнерів

06.10.2023 17:40

Труби, запірну арматуру та інше необхідне для ремонту водогону обладнання отримало КП «Водоканал» від французьких благодійників. Загальна вартість отриманих складових - понад 4 мільйони гривень. Представники КП розповіли, на якій саме ділянці планують ремонт найближчим часом з використанням європейських матеріалів.

Так, за допомогою отриманих матеріалів комунальники планують замінити аварійну ділянку водогону на відрізку між вулицями Перемоги та Сєдова, що живить велику кількість житлових будинків, лікарні та комунальні установи. Раніше за допомогою норвезьких партнерів тут вже робили капітальний ремонт, але на мережі залишились аварійні ділянки, повідомили на підприємстві. 

- Цей водопровід забезпечує господарсько-питним водопостачанням Олександрівський та Вознесенівський райони міста. Від нього заживлені дві лікарні, обласний психоневрологічний диспансер, а також дуже важливим є заживлення найбільшої котельні міста, - розповів начальник управління з капітального будівництва КП «Водоканал» Олександр Каведяєв.

Роботи планують розпочати вже наступного тижня й завершити до кінця нинішнього року. У цей період абоненти будуть підключені до інших мереж, тож водопостачання не припиниться. По завершенні робіт благоустрій та дорожнє покриття будуть відновлені, повідомляють у «Водоканалі».

- Станом на сьогодні надійшли майже всі матеріали для початку робіт. Це 450 метрів поліетиленової труби марки ПС-100 діаметром 630 мм, бортові втулки для монтажу і з’єднання трубопроводів запірною арматурою, засувки — діаметром 100 та 200 мм, і терморезисторні муфти. Вони чутливі до зовнішнього середовища, тому вони зараз у спеціальній упаковці. Роботи будуть виконуватися спецпідрозділом комунального підприємства — методом санації існуючого сталевого трубопроводу новою поліетиленовою трубою. Це дозволить зменшити кількість розриттів, у порівнянні з відкритим способом, - пояснив Олександр Каведяєв.