У Запорізькій спортивній школі “Спас Яр” готуються до змагань

09.10.2023 09:45

Так, триває підготовка дітей до змагань зі слов’янського бойового мистецтва “Котигорошко”. Починають з руханки, далі — складніші вправи та поєдинок один на один.

Участь у змаганнях “Котигорошко” візьмуть 20 представників ДЮСШ “Спас”, серед яких як досвідчені, так і нові вихованці. Тренери розповідають: з початком війни кількість турнірів значно зменшилася, тож для дітей кожна нова можливість посісти високі місця є справжнім святом.

- Ми готувалися до змагань з боротьби “Штовханчики”, які будуть на наступному тижні, тому діти відпрацьовували методи виведення з рівноваги, кидки та захисні дії від кидків, які можуть виконувати суперники. Зараз я оцінюю задовільно, дехто звичайно трохи краще, дехто трохи слабше, але загалом задовільний рівень, - розповіла тренерка-викладачка ДЮСШ “Спас” Жаклін Літава.

Окрім тренувань у спорткомплексі, вихованці у супроводі тренерів виїжджають і на природу, де зводять справжній “бойовий табір”. Там діти можуть відчути справжню атмосферу козацьких часів та отримати позитивні емоції, розповідають наставники.

- Обов’язково закінчується козацьким табором, як правило, на Хортиці чи в будь-якому іншому місці, де діти опановують не тільки те, що вони в залі, а такі, як і виїздка на конях, ходять на каяки там, стрільба з лука, фехтування, - директор ДЮСШ “Спас” Костянтин Рижов.

Спортивна школа “Спас” була заснована ще в 1998 році, але й дотепер залишається найбільшим осередком козацьких бойових мистецтв в Україні. Наразі тут займаються 300 дітей, наймолодшим — по 7 років.