Комунальники не припиняють роботи з благоустрою міста

09.10.2023 09:55

З метою підтримання охайного вигляду міста та забезпечення комфорту запоріжцям під час пересування вулицями, протягом минулого тижня комунальники ремонтували дороги, наносили дорожню розмітку, прибирали сміття тощо.

Протягом минулого тижня спеціалісти КП «ЕЛУAШ» виконали механічне та ручне прибирання доріг – з вулиць міста вивезли 671,2 т наносного ґрунту та залишків технологічного матеріалу. На 8 вулицях провели поточний середній та дрібний ремонти доріг. Уклали 2311,98 м кв. асфальтного покриття. Оновили 3100 погонних метрів дорожньої розмітки. Відремонтували 8 оглядових та зливостічних колодязів.

Фахівці інспекції з благоустрою міста Запоріжжя минулого тижня склали 3 протоколи щодо адміністративних правопорушень та надали 21 вимогу щодо порушення норм законодавства в сфері благоустрою.

А у департаменті муніципального управління Запорізької міської ради проведено засідання робочої групи щодо визначення зон та відведення місць для здійснення підприємницької діяльності, на якому було розглянуто 12 питання. Також опрацьовано 3 матеріали, за результатами яких підготовлені проєкти рішень Виконкому про усунення наслідків порушень типових правил благоустрою. Опрацьовано 9 заяв щодо видачі ордерів на проведення планового або аварійного розриття. Розглянуто 7 заяв щодо видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою та видано 6 відповідних дозволів. Надано відповіді на 14 звернень з питань розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі. Укладено 18 договорів та додаткових угод на право користування місцем для ведення підприємницької діяльності.

Згідно з договорами департаменту з підрядними організаціями були виконані роботи з ремонту 1100 кв. м тротуарів, з очищення 620 м систем зливових каналізацій, з поточного ремонту 240 м колесовідбійного брусу.