Стихійна торгівля несе небезпеку для здоров’я покупців

10.10.2023 11:25

Запоріжцям радять не купувати продукти харчування у місцях стихійної торгівлі. Адже така покупка може бути небезпечною: продукти зі «стихійного ринку» не проходять перевірку на якість і їхнє споживання може призвести до харчових отруєнь та серйозних захворювань.

На стихійних ринках ніхто не контролює, не перевіряє і не несе відповідальність за якість та безпечність продукції, що реалізується. Тож, купуючи продукти «з рук», які часто продаються просто «з землі», запоріжці наражають власне здоров’я та здоров’я близьких людей на небезпеку. Як зазначають експерти, однією із головних причин харчових отруєнь – є неякісні продукти, куплені у несанкціонованих місцях.

Особливу небезпеку несуть продукти короткого терміну зберігання: молоко, сир, м'ясо, риба, ковбаси та домашні консерви. Адже покупці не можуть отримати жодних достовірних даних про те, в яких умовах виготовлялись ці продукти, яку тару використовували для пакування, які терміни їхньої придатності. До того ж, у продавців зі стихійних ринків немає медичної книжки та дозволу на торгівлю. І часто під виглядом фермерів ховаються перекупники.

Тож запоріжців закликають бути уважними до свого здоров’я та купувати продукти харчування тільки на офіційних ринках або в магазинах. Лише власна відповідальність за вибір продуктів є запорукою збереження здоров’я та профілактики цілої низки захворювань, пов’язаних із вживанням неякісних продуктів.