Запорізькі волонтери продовжують підтримувати українських захисників

10.10.2023 19:15

Зокрема, волонтери продовжують плести маскувальні сітки для наших захисників. Окрім того, виготовляють також окопні свічки. У процесі задіяні як місцеві жителі, так і вимушені переселенці. Але рук завжди не вистачає, тому вони закликають всіх небайдужих долучитися до допомоги українській армії.

Протягом дня волонтери в середньому плетуть близько вісімдесяти квадратних метрів маскувальних сіток. Але зауважують: рук для плетіння не вистачає. Також потребують допомоги і в нарізанні тканини. Тому очікують на кожного, хто має бажання долучитися до цієї справи.

- До нас навіть діти приходять допомагати. Я і своїх дітей долучаю до цього процесу. Ми вчимо всіх – у плетінні сіток немає нічого складного, але їх завжди треба багато, тому зайвих рук у нас не буває, - зазначила вимушена переселенка, волонтерка Алла.

Нині працює близько п'ятнадцяти волонтерів. А для того, аби закривати всі потреби, необхідно хоча б п'ятдесят. Також не вистачає коштів і на придбання матеріалів.

- Хотілося б, щоб до нас залучалися небайдужі люди, які б допомогли з закупкою матеріалу, бо є дуже велика потреба в матеріалах для «кікімор». Всі бажаючі також можуть долучитися до процесу плетіння. Подробиці можна дізнатись за нашим номером телефону 097 137 96 32, - зазначила голова ГО «Рух до перемоги» Аліна Гостіщева.

Також волонтери готують смаколики для наших захисників, в’яжуть теплі шкарпетки і роблять окопні свічки. Для виготовлення останніх теж не вистачає необхідних матеріалів. Потрібні парафін, віск і картон.

- Нам допомагають навіть із закордону – висилають недогорілі свічки, які ми теж переплавляємо і все це йде на окопні свічки, - додала Аліна Гостіщева.

Допомогти можна декількома способами. Зокрема долучитись до процесу плетіння чи принести бавовняну тканину зеленого, коричневого, рудого, жовтого, чорного та білого кольорів до волонтерської організації.